Webtilgængelighed
Som bruger i GoPublic bliver du helt automatisk klædt på til at efterleve de tekniske tilgængelighedkrav. Her på siden kan du finde mere information til at dykke ned i redaktørarbejdet relateret til webtilgængelighed.
Som bruger i GoPublic bliver du helt automatisk klædt på til at efterleve de tekniske tilgængelighedkrav. Her på siden kan du finde mere information til at dykke ned i redaktørarbejdet relateret til webtilgængelighed.
Vi har udarbejdet en guide til dig, der gør det nemt at læse og forstå samtlige krav på A og AA niveau i WCAG 2.2. Vi gennemgår hvert punkt og forklarer, hvordan du kan leve op til kravene.
Har du læst og forstået vores WCAG-guide kan du enten selv foretage en dybdegående analyse og benytte et egnet værktøj eller lade nogen foretage analysen for dig, så du kan få et indblik i, hvor du skal sætte ind. Vi anbefaler det gratis WCAG test-værktøj Axe.
GoPublic er designet og bygget til at overholde standarderne i WCAG 2.2. Vi tager med andre ord ansvaret for den underliggende teknologi, så du kan fokusere på dit indhold med ro i sindet. Den tekniske platform sikrer en høj tilgængelighedsstandard for alle vores kunder, og skulle du mod forventning opdage en fejl, skal du blot give os besked, så vi hurtigt kan rette fejlen, til gavn for alle brugere af GoPublic.
GoPublic hjælper dig med løbende at vedligeholde indholdet med de indbyggede tjekkere. Som redaktør kan du scanne for de mest hyppige redaktørfejl såsom manglende alt-tekster, forkerte overskriftshierarkier, og brudte links - og nemt foretage rettelser i systemet.
Du kan helt gratis downloade vores whitepaper, og få vores bud på, hvordan du kan gribe det an at håndtere opgaven med at blive webtilgængelig. Guiden henvender sig hovedsageligt til webredaktører, it-chefer og kommunikationschefer.
Webtilgængelighed handler om at både indhold og teknik udformes, så en hjemmeside let kan tilgås af blinde, svagtseende og handicappede. Det gør det muligt for hjemmesidebrugere med funktionsnedsættelser at tilgå information på lige fod med alle andre samfundsborgere.
Loven om webtilgængelighed gælder for alle offentlige myndigheder og visse private virksomheder. Generelt er der dog en tendens til at gøre webtilgængelighed til en standardpraksis, ikke kun for offentlige myndigheder, men også for private virksomheder. Loven trådte i kraft i Danmark og resten af EU den 23. september 2018 ud fra et EU-direktiv.
WCAG står for Web Content Accessibility Guidelines (Retningslinjer for Tilgængeligt Webindhold). WCAG er et sæt retningslinjer udarbejdet af World Wide Web Consortium (W3C), som danner grundlaget for lovgivningen. WCAG 2.2 forventes at blive en del af lovgivningen i løbet af 2025.
Har du også svært ved at forestille dig hvordan man "læser" indholdet på websites, hvis man er blind? Så mød Hazel og se hvordan hun anvender en skærmlæser.